Final workshop of KyrMedu Project on 11 – 12 April 2019

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat la Talas State University, Kîrgîzstan, ȋn perioada 10-14 Aprilie 2019, la Întâlnirea Finală a Coordonatorilor Partenerilor proiectului “Advancing University Education in Biomedical Engineering and Health Management in Kyrgyzstan”.

La această întâlnire au participat ministrul adjunct al educației din Kirgîzstan, rectorii de la universitățile partenere precum și oficialități ai regiunii Talas.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost reprezentată de Prof.dr.ing. Dan RAFIROIU, Șef lucr.dr.ing. Simona NOVEANU, Șef lucr.dr.ing. Violeta FIRESCU și Șef lucr.dr.ing. Ciprian LĂPUȘAN.  Universitățile partenere din Europa sunt: Universitatea de Științe Aplicate Zwickau, Germania (coordonator), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea din Zagreb, Croația. Partenerii kȋrgȋzi sunt de la următoarele universități: Universitatea Kȋrgȋză de Stat de Construcții, Transport și Arhitectură N. Isanov, Academia Kȋrgȋză Medicală de Stat I.K. Akhunbaev, Universitatea Tehnică Kȋrgȋză de Stat I.Razzakov, Universitatea de Stat Osh, Universitatea de Stat Issykkul K.Tynystanov, Universitatea de Stat Naryn S.Naamatov și Universitatea de Stat Talas.

Acest proiect este tip Erasmus+, Key Action: Cooperation for innovation and the exchange of good practices, Action: Capacity Building in Higher Education și are ca obiective:  Dezvoltarea instituțiilor de învățământ superior din Kȋrgȋzstan  prin crearea unei infrastructuri IT moderne care să permită utilizarea unor tehnici și tehnologii moderne în procesul de educație; Crearea de noi calificări în acord cu Cadrul de Calificare pentru Învățarea pe tot Parcursul Vieții în Kȋrgȋzstan; Dezvoltarea și furnizarea de cursuri pilot în domeniile: inginerie biomedicală, informatică medicală și management pentru asistență medicală și îmbunătățirea cooperării între universitățile din Kȋrgȋzstan în domeniul medical și piața forței de muncă prin stabilirea programelor de studii axate pe nevoile pieței muncii. Pe parcursul întâlnirii s-a analizat impactul proiectului și s-au planificat activitățile finale pentru raportare.

Mai multe detalii privind proiectul puteți găsi pe pagina Facebook www.facebook.com/KyrMedu/ și site-ul proiectului  http://www.kyrmedu.org/

Contact:

Ș.l.dr.ing. Simona Noveanu– Coordonator Proiect UTCN
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
simona.noveanu@mdm.utcluj.ro

Comunicatul de presă în format PDF poate fi descărcat de aici.