International Training – Advanced University Education in Biomedical Engineering and Health Management in Kyrgyzstan

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat în perioada 18-20 Martie 2019, la o sesiune de training la Universitatea Kîrgîză de Stat de Construcții, Transport și Arhitectură N. Isanov, Academia Kîrgîză  Medicală de Stat I.K. Akhunbaev și Universitatea Tehnică Kîrgîză de Stat I.Razzakov, în Bishkek, Kîrgîzstan.

Activitatea de training a avut loc în cadrul proiectului “Advancing University Education in Biomedical Engineering and Health Management in Kyrgyzstan”. Acest proiect este tip Erasmus+, Key Action: Cooperation for innovation and the exchange of good practices, Action: Capacity Building in Higher Education și are ca obiective:  

– Dezvoltarea instituțiilor de învățământ superior din Kîrgîzstan  prin crearea unei infrastructuri IT moderne care să permită utilizarea unor tehnici și tehnologii moderne în procesul de educație;

– Crearea de noi calificări în acord cu Cadrul de Calificare pentru Învățarea pe tot Parcursul Vieții în Kîrgîzstan;

– Dezvoltarea și furnizarea de cursuri pilot pentru diferite discipline și îmbunătățirea cooperării între universitățile din Kîrgîzstan în domeniul medical și piața forței de muncă prin stabilirea programelor de studii axate pe nevoile pieței muncii respectiv a sectorului de sănătate  publică.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost reprezentată de Șef lucr.dr.ing. Simona  NOVEANU, Șef lucr.dr.ing. Sorin BESOIU, Șef lucr.dr.ing. Violeta  FIRESCU, Șef lucr.dr.ing. Bogdan ȚEBREAN, Șef lucr.dr.ing. Călin MUREȘAN și Șef lucr.dr.ing. Călin RUSU.  Universitățile partenere din Europa sunt: Universitatea de Științe Aplicate Zwickau, Germania (coordonator), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea din Zagreb, Croația. Partenerii kîrgîzi sunt de la următoarele universități: Universitatea Kîrgîză de Stat de Construcții, Transport și Arhitectură  N. Isanov,  Academia Kîrgîză  Medicală de Stat I.K. Akhunbaev,  Universitatea Tehnică Kîrgîză  de Stat I.Razzakov, Universitatea de Stat Osh, Universitatea de Stat Issykkul K.Tynystanov, Universitatea de Stat Naryn S.Naamatov și Universitatea de Stat Talas. Pe parcursul întâlnirii s-au efectuat vizite la universitățile partenere din Kîrgîzstan, s-a analizat stadiul de implementare a proiectului și s-au planificat activitățile pentru perioada următoare. La activitățile de training au participat 20 de cadre didactice din cele 7 universități partenere din Kîrgîzstan.

Mai multe detalii privind proiectul puteți găsi pe pagina Facebook www.facebook.com/KyrMedu/ și site-ul proiectului  http://www.kyrmedu.org/

Contact:

Ș.l.dr.ing. Simona Noveanu– Coordonator Proiect UTCN
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
simona.noveanu@mdm.utcluj.ro

Comunicatul de presă în format PDF poate fi descărcat de aici.