Sef Lucr.dr.ing. Sorin BESOIU

Tel: (+40) 264 401755, int. 1755

Email: sorin.besoiu@mdm.utcluj.ro
Locatie: B-dul Muncii, Nr. 103-105, C303
 
Besoiu Sorin, nascut in Cluj-Napoca, a absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca cu specializarea Mecatronica in anul 2004. A urmat studiile aprofundate cu specializarea Metode si Mijloce Avansate in Inginerie si Managementul Asigurarii Calitatii (MMAIMAC).
Din 2004 si-a inceput activitatea ca doctorand cu frecventa, in cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, la Catedra de Mecanisme, Mecanica Fina si Mecatronica, desfasurand activitati de cercetare si activitati didactice. In anul 2010 a obtinut titlul de Doctor in domeniul inginerie mecanica, elaborand teza de doctorat cu titlul “Cercetari privind sistemele mecatronice de actionare pe baza de muschi artificiali pneumatici” sub indrumarea d-lui Prof.dr.ing. Vistrian Maties.
Din 2008 si-a început activitatea didactica la Catedra de Mecanisme, Mecanica Fina si Mecatronica (actualmente Departamentul de Mecatronica si Dinamica Masinilor) ca asistent universitar, iar din 2013 ocupa functia de Sef Lucrari in cadrul aceluiasi departament.
Este titularul cursurilor la disciplina Mecanisme si disciplina Microcontrolere. Sustine activitati de lucrari (laborator si proiect) la disciplinele: Mecanisme, Microcontrolere, Proiectarea sistemelor mecatronice, Echipamente pentru procese industriale automate, Sisteme de masurare si achizitii de date (master), Fiabilitatea si mentenanta sistemelor de precizie (master) si Fiabilitatea si mentenanta sistemelor mecatronice (master).

Curriculum Vitae